Lanjski gubitak slovenskih banaka veći od 350 milijuna eura

Bez autora
Feb 09 2012

Banke u Sloveniji protekle su godine zabilježile 356 milijuna eura gubitka nakon oporezivanja nakon što su 2010. godinu zaključile s 56 milijuna eura gubitka. Bilančna svota banaka istovremeno se smanjila za 1,5 milijardi eura, ustvrdili su analitičari Banke Slovenije. U prosincu su banke za 314 milijuna eura povećale troškove otpisa i rezervacija koji su lani iznosili skoro 1,1 milijardu eura, odnosno 35,4 posto više nego prethodne godine. Banke su osjetno smanjile opseg kredita poduzećima, što je djelomično povezano s prestrukturiranjem investicija, no prvenstveno odražava negativna kretanja potražnje za kreditima i otplaćivanje obveza u inozemstvu.

Lanjski gubitak slovenskih banaka veći od 350 milijuna euraBanke u Sloveniji protekle su godine zabilježile 356 milijuna eura gubitka nakon oporezivanja nakon što su 2010. godinu zaključile s 56 milijuna eura gubitka.

Bilančna svota banaka istovremeno se smanjila za 1,5 milijardi eura, ustvrdili su analitičari Banke Slovenije.

U prosincu su banke za 314 milijuna eura povećale troškove otpisa i rezervacija koji su lani iznosili skoro 1,1 milijardu eura, odnosno 35,4 posto više nego prethodne godine. Banke su osjetno smanjile opseg kredita poduzećima, što je djelomično povezano s prestrukturiranjem investicija, no prvenstveno odražava negativna kretanja potražnje za kreditima i otplaćivanje obveza u inozemstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik